https://vimeo.com/863339127?share=copy

 

laura_2

Jeg er uddannet fra Den Danske Scenekunst Skole, Aarhus og The Lee Strasberg Film & Theatre Institute, New York.

Jeg er fagligt velfunderet, og har spillet meget alsidige roller, der genremæssigt spænder over TV-comedy, spillefilm, klassisk drama, farce, ny dansk dramatik, musical, animationsteater, performance og stedsspecifikke forestillinger.

Jeg har medvirket i spillefilm, og haft gennemgående roller i DR-serierne Borgen, Forbrydelsen og Pendlerkids.

Desuden har jeg spillet på en lang række teatre, bl.a. Det Kgl. Teater, Republique, Mungo Park, Nørrebros Teater, Folketeatret, Aarhus Teater, Odense Teater, Teater Nordkraft og South Bank Centre i London.

I perioden 2002-2016 var jeg fast tilknyttet Bådteatret, hvor jeg både har fungeret som skuespiller og dukkespiller.

Min tilgang til skuespillerarbejdet er konstruktiv og uneurotisk. Jeg er både ambitiøs, fokuseret, fleksibelt og vant til at navigere indenfor meget forskelligtartede miljøer og arbejdsprocesser.

Jeg elsker sprogligt og visuelt udfordrende projekter, og har stor erfaring med at forløse kantede og umiddelbart umulige koncepter og tekster.

Jeg er medforfatter til forestillinger spillet på Kaleidoskop og Bådteatret, og har i forskellige sammenhænge været involveret i projektudvikling, research, tekstbearbejdelse og dramaturgisk arbejde.

Udover traditionelt arbejde indenfor teater, film og TV, har jeg fungeret som skuespiller/vejleder i forbindelse med undervisningsforløb for filminstruktører, teaterinstruktører og manuskriptforfattere på Den Danske Scenekunst Skole og SUPER16, samt i forbindelse med ledelsesudvælgelse & -udvikling hos bl.a. Udenrigsministeriet, TDC og Vestas.

Sideløbende med min skuespillerkarriere arbejder jeg med arkitektur, og har således en facetteret og relativt unik erfaring med rum, formgivning og visuel kommunikation, som også beriger mit skuespillerarbejde.

  • Initiativtager til Et Større Billede, 2023
  • Bestyrelsesmedlem i WIFT, 2023 –
  • Jurymedlem, Dramatisk Debut (dramatikerkonkurrence) Teater V, 2024
  • Jurymedlem, Bådteatrets Dramatikerkonkurrence, 2015
  • Medlem af optagelsesjuryen på Den Danske Scenekunst Skole, Aarhus 2002 – 2003
  • Medstifter og tidligere bestyrelsesmedlem af De Damer
  • Medlem af Dansk Skuespillerforbund og Skuespillerforeningen af 1879
  • Har modtaget legater fra Nordisk Film Fonden, Dansk Skuespillerforbund, Skuespillerforeningen af 1879 og George Philipp Fonden