Ombygninger

Jeg beskæftiger mig med ombygninger af hele huse eller lejligheder såvel som af enkelte rum.
I de to viste projekter, har jeg flyttet vægge og redefineret rummenes identitet og funktionalitet med henblik på at skabe hjem, der både har store, dynamiske fælleszoner og mere aflukkede, private zoner.

CASE 1:
Klassisk herskabelig lejlighed.
Lejligheden virkede utidssvarende. Der var to små og lidt klaustrofobiske entréer, og udgangen til altanen var placeret i det meget lille ‘pigekammer’.
Soveværelset var stort, men fungerede som gennemgangsværelse til både bad og toilet.

Jeg har fjernet adskillige vægge, således at man kommer direkte ind i et stort, lyst køkken-alrum med udgang til altanen. Det separate toilet og bad er slået sammen, og adgangen hertil er via et walk-in closet, så soveværelset nu er mere privat og uden gennemgang.

CASE 2:
Lejlighed i tidligere industriejendom.
Lejligheden er bygget som trykkeri i 1800-tallet og omdannet til bolig i 1990erne. Det var I praksis en 2-værelses lejlighed med et lille soveværelse og en meget stor stue i åben forbindelse til køkkenet. Udgangspunktet for den nye ombygning var behovet for et ekstra værelse og for generel modernisering.

Det ekstra værelse er opstået ved at flytte køkkenet ind i stuen og opføre en enkelt væg. Åbningen mellem entré og køkken-alrum er udvidet, så entréen bliver et lysere og mere funktionelt, møblerbart rum. Desuden er dagslyset I rummene optimeret ved at indsætte et stort vindue i væggen mellem entré og soveværelse. Lejligheden har en industriel råhed, som er bevaret og accentueret fx af de store køkkenfliser, det originale bølgede loft og de fritlagte installationer.